Pressetalsperson Sarah Sanders sa torsdag at Shanahan (56) er mer enn tilstrekkelig kvalifisert for å beholde jobben.

Trump kommer til å nominere ham til stillingen som forsvarsminister på permanent basis. Shanahan sier i en uttalelse at han vil fortsette arbeidet med å modernisere USAs væpnede styrker og sørge for at «militæret er dødelig og landet trygt».

Shanahan overtok som fungerende forsvarsminister 1. januar i år etter at forgjengeren Jim Mattis gikk av.

Svært uvanlig

Tidligere har Shanahan hatt lederstillinger i fly- og våpenprodusenten Boeing. Han hadde ingen utenrikspolitisk eller militær erfaring før Trump utnevnte ham til viseforsvarsminister i 2017.

At USAs forsvarsdepartement i flere måneder ledes av en fungerende minister som ikke er godkjent av Kongressen, er svært uvanlig. I krisesituasjoner kan forsvarsministeren bli nødt til å ta avgjørelser knyttet til krigsdeltakelse og USAs atomvåpen.

Ifølge nyhetsbyrået AP vil Shanahan trolig ikke møte stor motstand i Kongressen når Trump nå ønsker å få ham utnevnt til minister på permanent basis.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.