Det ble klart da Manafort (69) møtte i en domstol i den amerikanske hovedstaden Washington fredag.

Påtalemyndigheten opplyste at en avtale var inngått, og at Manafort erklærer seg skyldig i to tiltalepunkter. Ingen av dem dreier seg om Trumps valgkamp.

Dommeren understreket imidlertid at avtalen innebærer «fullstendig og sannferdig» samarbeid med Muellers etterforskning.

Tiltalepunktene Manafort har erklært seg skyldig i, er «sammensvergelse mot USA» og forsøk på å påvirke vitner.

– Han ønsket å sikre at familien hans fortsatt kan være trygg og leve et godt liv. Han har påtatt seg ansvar. Dette dreier seg om handlinger som fant sted for mange år siden, noe alle bør huske på, sier Manaforts advokat Kevin Downing.

Benådning

I rettsdokumentene står det blant annet at flere av Manaforts boliger, samt penger fra hans bankkontoer og livsforsikringer, kan bli beslaglagt som en del av en avtale.

Det er foreløpig uklart hvordan en avtale med påtalemyndigheten vil påvirke en eventuell benåding fra Trump. Presidenten har tidligere uttrykt sympati med sin tidligere valgkampsjef.

Lobbyist

I en separat rettssak i delstaten Virginia ble Manafort sist måned kjent skyldig i fem tilfeller av skattesvindel, to tilfeller av banksvindel og for å ha holdt en utenlandsk bankkonto skjult.

Etterforskningen av Manafort har sin bakgrunn i tiden han jobbet som lobbyist for Ukrainas tidligere russiskvennlige regjering. Han var anklaget for å ha tatt imot store pengesummer.

Manafort jobbet som valgkampsjef for Trump fra juni til august 2016.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Slik fungerer krafttrading
DNs Terje Erikstad forklarer hvordan krafttrader Einar Aas tapte alt.
02:32
Publisert: