I en messe i Vatikanet søndag advarte paven mot det økte forbruket som kommer før jul. Han beskrev tendensen som et «virus som angriper troen ved roten».

– Vi må avsløre villfarelsen om at du er glad når du har så mange ting. Motstå de blendende lysene som lokker til forbruk overalt denne måneden, sa paven under en messe i Vatikanet i Roma.

- Vår grådighet vokser og andre mennesker blir hindringer, så vi ender opp med å føle oss truet, alltid misfornøyde og sinte, og hever nivået for hat, sa paven.

Rett etter Black Friday

Utspillet fra paven kommer rett etter Black Friday og den følgende Cyber Monday, og ikke minst etter høsttakkefesten i USA.

Julehandelen er for alvor startet med spesielle tilbud for å sette i gang gavesesongen opp mot jul. Analytikere har beregnet at forbrukere i USA alene handlet for minst 68 milliarder kroner på nett i løpet av Black Friday.

– Vi må overvinne fristelsen til å tro at meningen med livet er opphoping av materielle verdier, sa pave Frans under messen som innledet adventstiden før jul.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.