Demokraten Joaquin Castro fra Texas varslet i forrige uke at han ville legge fram en slik resolusjon, og nå har kongressrepresentantene frist til torsdag ettermiddag for å være med på å framlegge den.

Trump kunngjorde unntakstilstanden i grenseområdene mot Mexico for å omgå Kongressen som nekter å gi ham pengene til en mur som han ønsker å bygge.

16 delstater har gått til sak mot unntakstilstanden, men Trump har allerede innledet arbeidet med å hente inn milliarder av dollar til muren, mest fra forsvarsdepartementet.

– Jeg ber alle medlemmer av Kongressen om å være medunderskrivere av resolusjonen til Joaquin Castro, skriver Pelosi i et brev til både demokrater og republikanere.

– Presidentens beslutning om å gå utover lovens grenser for å prøve å skaffe seg det han ikke klarte å få i en konstitusjonell prosess, er et brudd på grunnloven og må stanses, skriver hun videre.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.