Samtidig sier stabssjef Mick Mulvaney i Det hvite hus at kravet om å få krigsskipet ut av president Donald Trumps syne trolig kom fra en av presidentens støttespillere.

Fungerende forsvarsminister Patrick Shanahan sier at han vil sette i gang en gransking ledet av stabssjefen i Pentagon. Han vil også ha nye retningslinjer for militæret, slik at en lignende situasjon kan unngås, opplyser en militærkilde.

– Det er ikke akseptabelt å bruke militæret til politiske formål. Jeg vil håndtere dette på en passende måte, sier Shanahan.

Nekter kjennskap

Trump selv nekter for at han hadde kjennskap til kravet om å skjule skipet.

Torsdag uttalte han seg om saken igjen da han snakket med journalister utenfor Det hvite hus.

– Noen gjorde det fordi de trodde jeg ikke likte ham, ok? Og de gjorde det i beste mening, vil jeg anta, sa Trump.

Skjult bak en lekter

En presenning ble lagt over navnet på skipet i forkant av Trumps Tokyo-besøk, ifølge Wall Street Journal. Presenningen ble imidlertid fjernet før Trumps besøk, og en lekter ble i stedet flyttet slik at navnet på skipet ikke var synlig.

Krigsskipet er kalt opp etter den avdøde senatoren John McCains far og farfar, som var admiraler i marinen. Begge hadde samme navn som senatoren, som var kjent for sin kritikk av Trump. Før den republikanske senatoren døde i fjor, besluttet marinen at krigsskipet offisielt også skulle være oppkalt etter ham.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.