I Peru, som dermed også har gått inn i resesjon, skyldes nedgangen i stor grad strenge smitteverntiltak, ifølge landets regjering.

Landets økonomi hadde sterk vekst før pandemien, da økonomien ble satt på vent i mer enn 100 dager. Alle har måttet holde seg hjemme gjennom hele kvartal to, før ordren ble løftet for brorparten av landet 1. juli.

Den peruanske sentralbanken venter at bnp vil falle med 12,5 prosent i 2020, sammenlignet med en vekst på 2 prosent i 2019 og 4 prosent i 2018.

I Argentina falt bnp med 12,3 prosent i juni sammenlignet med samme måned i 2019. Det var imidlertid en oppgang fra april og mai, da nedgangen var på henholdsvis 26 prosent og 20,5 prosent.

Landet har vært i resesjon siden 2018, og bnp krympet med 2,5 prosent i fjor. I år anslås den økonomiske tilbakegangen å bli på 9,9 prosent, ifølge en prognose fra Det internasjonale pengefondet (IMF).

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.