Humala er blant annet mistenkt for å ha mottatt bestikkelser på 3 millioner dollar fra entreprenørselskapet Odebrect under valgkampen i 2011.

Påtalemyndigheten i Peru ba retten om å fengsle Humala og hans kone Nadine Heredia i opptil 18 måneder. Dette fordi at de ikke skal forlate landet mens etterforskningen pågår. Torsdag fikk de medhold fra dommer Richard Concepcion.

Paret er også mistenkt for hvitvasking og for å ha mottatt svarte penger fra den tidligere presidenten i Venezuela, Hugo Chávez.

– Misbruk av makt

55 år gamle Humala, som avsluttet sin presidentperiode i 2016, benekter alle anklagene.

– Dette er et eksempel på misbruk av makt, og vi skal bruke dette for å forsvare våre og andres rettigheter, tvitret Humala på vei til retten torsdag. Tidligere samme dag uttalte han at fengsling ikke ville være nødvendig ettersom han ikke har planer om å rømme landet.

– Vi blir her. Vi har til og med levert inn passene våre, sa Humala da han møtte pressen torsdag.

Det var i april det kom fram det brasilianske selskapet Odebrect hadde betalt 3,4 milliarder dollar, tilsvarende nær 30 milliarder kroner, i bestikkelser over en periode på ni år.(Vilkår)

Landet der «alle» går til psykoanalyse
I Argentina er det like legitimt å løpe fra jobb for «å rekke analysen» som å hente barn i barnehagen. Ikke noe annet land kan måle seg med den argentinske tettheten av psykologer.
05:60
Publisert: