Duda ligger an til å sikre seg 51 prosent av stemmene, mens utfordreren Rafal Trzaskowski får 49 prosent, ifølge en oppdatert måling fra Ipsos-instituttet med en feilmarginen på pluss/minus 1 prosent.

Prognosen baserer seg på resultater fra 450 stemmelokaler og valgdagsmålinger fra 50 andre stemmelokaler.

Søndag kveld viste valgdagsmålingen at det var dødt løp mellom kandidatene med en mikroskopisk ledelse til president Andrzej Duda.

En siste opptelling viser at valgdeltagelsen var på 67,9 prosent, noe som er en rekordhøy deltagelse i Polen.

Tok seieren på forskudd

Den sittende presidenten erklærte allerede søndag kveld seg som vinner, selv om resultatet så ut til å kunne gå begge veier.

– Lenge leve Polen! Å vinne valget med 70 prosents fremmøte er virkelig utrolig. Jeg er meget rørt. Takk til alle mine følgere, sa Duda på en valgvake i byen Pultusk, 60 kilometer nord for Warszawa.

Det offisielle resultatet er først ventet tidligst mandag kveld, melder DPA.

Ledestjerne 2020 - Ahmed Hassan
Ahmed Hassan, leder Ideelt Security i Oslo Indre Øst, et selskap som skal få unge i arbeid og driver vaktselskap på utradisjonelle premisser.
01:31
Publisert:

Uansett hvem vinneren blir, viser valget at det polske folk er sterkt splittet i synet på hvordan samfunnet skal utvikles og hvilke verdier det skal bygge på. Den politiske avstanden mellom de to finalistene er stor.

Regjeringsvennlig

Den sittende presidenten tilhørte tidligere regjeringspartiet Lov og rettferdighet (PiS). I tråd med polsk tradisjon meldte han seg ut av partiet da han ble president, men har fortsatt deres støtte og er politisk på linje med sine gamle partifeller.

Utfordreren Trzaskowski er på sin side en liberal EU-tilhenger som har signert en toleranseerklæring og støtter likekjønnet partnerskap i et konservativt land der katolisismen står sterkt og homofiles rettigheter svakt.

Han er i dag ordfører i Warszawa og tilhører det liberale opposisjonspartiet Borgerplattformen (PO). Han har sittet i Europaparlamentet, og meldte seg sent på i presidentvalget.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.