Delegasjonen fra Israel skulle kommet til Polen på tirsdag, men Polens utenriksdepartement opplyser i en pressemelding mandag at møtet er avlyst.

– Polen valgte å avlyse besøket med de israelske delegatene etter at det fra israelsk side ble gjort endringer i siste liten på sammensetningen av delegasjonen, heter det i uttalelsen.

Ifølge polske myndigheter indikerer den nye delegasjonssammensetningen at samtalene primært ville dreie seg om såkalt eiendomsgjenoppretting – at jøder får kompensasjon for det de mistet under holocaust eller få tilbake eiendeler.

USAs lov uten betydning

Delegasjonen fra Israel, ledet av Avi Cohen-Scali, leder for Israels departement for sosial likestilling, skulle ha møter i Warszawa 13. mai.

Flere tusen nasjonalister i Polen demonstrerte lørdag i den polske hovedstaden mot en amerikansk lov som krever at utenriksdepartementet i USA følger med på om jødisk eiendom som ble stjålet i nazi-okkuperte land under krigen, returneres til ofrenes familier. USA ber også Polen kompensere jøder som mistet alt under holocaust.

Polens høyreorienterte regjeringsparti Lov og rettferdighetspartiet (PiS) og opposisjonen i sentrum og til venstre har sagt at USAs lov ikke vil få betydning for Polen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.