Leder for Palmegruppen, sjefaktor Krister Petterson, vil da kunngjøre om etterforskningen skal henlegges etter 34 års arbeid, enten fordi det ikke er oppklart eller fordi en eventuell gjerningsperson er død. Alternativet er at det reises tiltale.

Tidligere har Petterson sagt at han er optimistisk med hensyn til å kunne presentere hvem som var ansvarlig for drapet på Sveriges daværende statsminister, men ingen mistenkt er så langt navngitt.

Olof Palme ble skutt og drept på Sveavägen i Stockholm 28. februar 1986. Etterforskerne har opp gjennom årene lansert en rekke ulike spor og gjerningspersoner, men bare en gang har det resultert i tiltale. Christer Pettersson ble først ble dømt for drapet, men deretter frikjent. Han døde i 2004.

Aftonbladet har tidligere skrevet at Palmegruppen har konkludert med at det ikke var Christer Pettersson som sto bak attentatet mot Palme, men en annen navngitt mann. Avisens kilder er anonyme.

Onsdagens pressekonferanse begynner klokken 09.30. Også etterforskningsleder Hans Melander skal delta.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.