Programlederen Rachel Maddow ved TV-stasjonen MSNBC skrev tirsdag kveld på Twitter at hun har fått se selvangivelsen til Donald Trump fra 2005. Like etter offentliggjorde Det hvite hus skattetallene som viser at Donald Trump tjente mer enn 150 millioner dollar i 2005, og betalte 24 prosent i skatt av inntekten.

I tillegg betalte han 31 millioner dollar i «alternativ minimum skatt», skriver nettstedet Quartz Media.

Vil fjerne «riking-skatt»

Dette er en skatt Trump har sagt han vil fjerne. Skatten som ble innført for 47 år siden, ble innført for å sikre at de rike fikk en skattebelastning som sto i forhold til deres inntekter. Nå omfattes fire millioner amerikanere av skatten, inkludert mange fra middelklassen som har inntekter og formue langt unna de rikeste i USA, skriver CNBC.com

Maddow sier hun kun fikk se de to første sidene av Trumps selvangivelse for 2005, og at hele selvangivelsen ville inkludere mye mer informasjon som vil gi innsyn i hvordan Trumps skatt ble utregnet, og hvor mye den ferske presidenten har av verdier.

Trump gikk til søksmål

Trump har gjentatte ganger nektet å offentliggjøre selvangivelsene sine, noe som bryter med en 40 år lang presedens.

En hypotese for hemmeligholdet har vært at Trump ikke vil innrømme at han har lavere formue enn det han selv oppga til forfatteren av boken «The Art of Being The Donald» i 2005. Trump sa han hadde en formue på «5-6 milliarder», mens forfatter Tim O'Brien skrev 150 til 250 millioner dollar. Det fikk Trump til å saksøke forfatteren og forlaget, skriver Quartz Media.(Vilkår)