I Surinam skal Pompeo møte utenriksminister Albert Ramdin. Ramdin ser på det to timer lange møtet han skal ha med sin amerikanske kollega i hovedstaden Paramaribo, som en tillitserklæring til den nye regjeringen i det olje- og gulleksporterende landet.

Etter det nylige valget overtok Chan Santokhi som president i den tidligere nederlandske kolonien i juli, og med det ble det tiårige styret under den tidligere militæroffiseren som senere ble politiker, Desi Bouterse, avsluttet.

I nabolandet Guyana skal Pompeo møte statsråder i president Irfaan Alis nye regjering, som i august endelig ble erklært vinner av valget fra mars i år etter flere måneder med krangel over valgresultatet.

I juli kunngjorde Pompeo visumsanksjoner mot medlemmer av den avtroppende regjeringen til daværende president David Granger for å ha undergravd demokratiet.

Alis regjering ventes å iverksette en oljeboom i det lille landet som har kun 750.000 innbyggere. I desember startet ExxonMobil leteboring på et stort oljefelt som ble oppdaget utenfor kysten i 2016, og produksjonen ventes å øke fra 52.000 fat daglig til 750.000 fat per dag fra 2025.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.