176 politifolk og skatteinspektører gjennomfører tirsdag husundersøkelser ved en rekke av Porsches lokaliteter i Tyskland. Det opplyser statsadvokaten i Stuttgart, ifølge Reuters.

Porsche er i påtalemyndighetens søkelys. Her en Porsche 911- 992-versjon.
Porsche er i påtalemyndighetens søkelys. Her en Porsche 911- 992-versjon. (Foto: Porsche)

Razziaene er del av en bredere etterforskning om blant annet mistanke om ulovlige lekkasjer av konfidensielle opplysninger fra en utro tjener i skatteetaten til Porsche, samt en rekke tvilsomme utbetalinger fra bilprodusenten.

Seks personer, blant dem flere i ledelsen i Porsche, er også under mistanke for å ha delt konfidensiell informasjon for egen vinning. Det er også mistanke om at Porsche skal ha bestukket en revisor.

Tidligere denne måneden måtte Porsche betale en bot på 535 millioner euro for deltakelsen i «dieselgate-skandalen» som ble avslørt for rundt fire år siden. Det ble da avslørt at flere tyske bilprodusenter hadde jukset med utslippsverdiene.

Porsches morselskap Volkswagen var helt sentral i «dieselgate», og selskapet innrømmet i 2015 å ha manipulert utslippstallene for rundt 11 millioner biler globalt.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.