Gruppen gikk tirsdag til retten igjen etter at en føderal domstol forrige uke ga en rettsordre om de føderale styrkene til Trump-administrasjonen ikke kan gå målrettet etter journalister og observatører.

Ifølge ACLU blir fortsatt journalister og observatører utsatt for angrep fra sikkerhetsstyrkene. Det er voldsom uro i byen etter protester i forbindelse med Black Lives Matter, som har eskalert etter at føderale styrker ble sendt dit mot ordførerens vilje.

– Denne bilen har et vanvittig antall hestekrefter
Under panseret på BMW M8 Competition sitter det en perle av en motor.
03:00
Publisert:

I en rettsbegjæring ber gruppen domstolen om å sanksjonere agentene for å ha brutt den midlertidige ordren om å holde seg unna journalistene.

Gruppen ber også retten kalle inn fungerende sikkerhetsminister Chad Wolf og hans underminister Ken Cuccinelli for å avgi vitnemål på vegne av sikkerhetsstyrkene.

ACLU viser til en rekke hendelser der føderale agenter har avfyrt gummikuler og brukt pepperspray mot folk som tydelig hadde på seg bevis på at de var fra pressen eller observatører.

En journalist, Jonathan Levinston fra Oregon Public Broadcasting, sier han ble skutt mot med malingskuler da han skulle ta et bilde av styrkene i helgen.

– Basert på hvor jeg sto og folkene rundt meg, er det ingen mulighet for at agenten siktet på noe annet enn meg, sier Levinson, som tidligere har dekket konflikter verden over, blant annet i Irak.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.