Kun få prosentpoeng skilte de to presidentkandidatene, sentrumsorienterte Emmanuel Macron og ytre høyre-kandidat Marine Le Pen under første runde av valget.

 I andre og avgjørende runde søndag er det ventet at mange av velgerne som stemte på andre av de elleve kandidatene vil gå over til å støtte Macron, og at han vil vinne med klar margin. 

Mange vil droppe å stemme

Nå viser imidlertid flere meningsmålinger at en stor andel velgere heller vil stemme blankt eller ikke stemme i det hele tatt.

En måling viser at bare 35 prosent av velgerne til venstreorienterte Jean-Luc Mélenchon vil støtte Macron. Melenchon kom på fjerdeplass i første runde av valget og fikk sju millioner stemmer.

Tidligere meningsmålinger anslår at mellom 22 og 28 prosent av velgerne i Frankrike ikke vil stemme søndag.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Læreren som henter skoletrøtte hjemme
Øivind Bache (66) slet selv med skolegangen. Som bilfaglærer har han selv kjørt hjem til studentene for å hente elever som står i fare for å droppe ut tilbake til skolebenken. 13 av 14 elever fullførte fagbrevet.
03:25
Publisert: