USAs påtroppende president Donald J. Trump langer ut mot demokratene og senator Chuck Schumer. I en Twitter-melding torsdag kaller han minoritetslederen for sjefsklovn - «head clown».

Det er andre gang Trump beskriver Schumer og hans meningsfeller som klovner.

Bakgrunnen for Trumps raseri er uenighet om helsepolitikken,  spesifikt om Obamacare, som han beskriver som «en løgn» og «et rot».

Men vil ha samarbeid

Men i neste Twitter-melding noen minutter senere maner Trump til samarbeid mellom republikanerne og demokratene for å utarbeide en bedre helsepolitikk, «som virker».

56 år gamle Chuck Schumer er blant de mest erfarne og respekterte politikerne i Washington. Han har representert delstaten New York som senator siden 1999.

Trump har gjort det til en vane å sjikanere opposisjonen og sine politiske motstandere på Twitter. Selv ikke i nyttårshilsenen til sine følgere og det amerikanske folket klarte han å styre seg.

Trumps sleivspark rimer lite med hans løfte om å bli en samlende president for alle amerikanerne.

På den annen side roser han Russlands president Vladimir Putins intelligens og karakteriserer ham som «smart».(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.