Hillary Clinton skylder på seg selv for tapet for Donald Trump i det amerikanske presidentvalget, men legger ikke skjul på at hun møtte flere fartsdumper på veien. 

Kjønnsdiskriminering, russisk innblanding og FBI-direktør James Comeys etterforskning av hennes epostpraksis like før valget har ifølge Clinton vært med å skyte ned hennes presidentkandidatur, skriver Wall Street Journal. 

– James Comey er det beste som har skjedd Hillary Clinton

President Donald Trump var ikke sen med å svare den tidligere presidentfruen og utenriksministeren. 

– FBI-direktør James Comey er det beste som noensinne har skjedd Hillary Clinton ettersom han hindret henne i å ta mange dårlige avgjørelser, skriver Trump på Twitter, og mener at Comey ved å synke Clintons kandidatur reddet fra Clinton fra å gjøre så mange tabber som president. 

En drøy uke før presidentvalget i starten av november i fjor varslet Comey at FBI ville gjenoppta etterforskningen av Hillary Clintons epostbruk mens hun var utenriksminister i Obama-administrasjonen. 

Clinton har fått sterk kritikk for å ha opptrådt skjødesløst da hun brukte en privat server til å håndtere offisiell korrespondanse.

«Bruker Russland-historien som unnskyldning»

Da FBI varslet etterforskningen var ikke demokratene sene med å trekke frem Trumps forbindelser til Russland. I et offentlig brev til Comey beskyldte Harry Reid, demokratenes mangeårige minoritetsleder i Senatet, FBI-sjefen for å aktivt legge lokk på «eksplosiv informasjon» om Trumps bånd til Kreml.

– Den falske Trump/Russland-historien var en unnskyldning demokratene brukte som en begrunnelse for å ha tapt valget. Kanskje Trump bare drev en utmerket valgkamp?, skriver presidenten videre på Twitter. 

Trumps tidligere sikkerhetsrådgiver Michael Flynn gikk av i februar etter å ha gitt ufullstendig informasjon om sine samtaler med den russiske ambassadøren Sergej Kisljak. 

En del av motstandsbevegelsen

I et intervju på en Women for Women International-konferanse beskriver nå Hillary Clinton seg selv som en borger som er en del av motstandsbevegelsen mot president Donald Trump.

Clinton vil snart opprette en såkalt political action committee (PAC) som skal fungere som en stille katalysator for organisasjoner hun bryr seg om, og som etter hvert vil hjelpe kandidater til kongressen i 2018, skriver nettstedet Axios. 

Hun skal ikke være ute etter å finne måter å hele tiden kommentere Trumps daglige gjøremål på, men vil heller ikke trekke seg unna. 

Mener følelsesappellen ødelegger

Hun hevder grunnen til at Trump vant valget er at han appellerte til folkets følelser under valgkampen, men mener nå at han sliter med å gjennomføre det hun har sagt er urealistiske løfter. 

Hun mener dette er en av grunnene til at Trumps forsøk på å fjerne Barack Obamas helsereform, Obamacare er mislykket. 

– Jeg ville ikke appellere til folks følelser slik min motstander gjorde, og jeg tror helt ærlig det er dette jeg tror får ham inn i alle mulige problemer med å holde løftene sine, sier Clinton, ifølge Wall Steet Journal.

Det hvite hus ønsker ikke å kommentere Clintons intervju.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Riksrevisjonen: Dårlig styring og kontroll i prosessen med salg av F-5 jagerfly
Både Forsvaret og Forsvarsdepartementet hadde mangelfull intern kontroll i prosessen med salget av F-5 jagerfly, ifølge en rapport fra Riksrevisjonen.
00:32
Publisert: