I en oppdatering fra Donald Trumps overgangsteam sier bekrefter den påtroppende kandidaten at han ønsker å nominere den republikanske guvernøren Nikki Haley som USAs neste ambassadør til FN.

Politisk talent

Haley er guvernør i delstaten Sør-Carolina, og 44-åringen er sett på som ett av det republikanske partiets største politiske talenter. Hun har også vært vurdert som utenriksminister i amerikanske medier de siste dagene. 

Hun er den yngste sittende guvernøren i USA og ble den første kvinnelige guvernøren i sin hjemstat da hun ble valgt i 2011. 

- Guvernør Haley har vist over lang tid at hun kan bringe folk sammen uansett hvilken bakgrunn eller politisk parti de kommer fra og fremme viktig politikk som tjener landet vårt, sier Trump i en uttalelse. 

- Beæret

Haley er født i USA av indiske foreldre, og er dermed en del av to demografier Trump slet med å vinne over i valgkampen - kvinner og etniske minoriteter. 

- Landet vårt står overfor enorme utfordringer både her hjemme og internasjonalt, og jeg er beæret over at den påtroppende presidenten har bedt meg bli en del av hans team, sier Haley i en uttalelse.

Trump vil nominere Haley til jobben når han tiltrer som president, og så må et flertall i det amerikanske senatet bekrefte nominasjonen før hun offisielt kan tiltre. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.