Trump ble presset av NBCs moderator Savannah Guthrie til å fordømme hvit overmakt-grupper, noe han ikke gjorde da han ble oppfordret til det under presidentdebatten mot Joe Biden like før månedsskiftet.

– Jeg har fordømt hvit overmakt i årevis, sa Trump.

Han ville imidlertid ikke fordømme QAnon-konspirasjonsteorien, som hevder at Demokratene og regjeringen er satanistiske pedofile som Trump arbeider for å bekjempe.

Trump hevdet feilaktig at han ikke visste noe om bevegelsen, selv om han flere ganger tidligere er blitt spurt om den. Trump har også sagt at han setter pris på bevegelsen, fordi de er hans tilhengere.

Slik har du aldri sett «The West Wing» før
Spesialepisode av "The West Wing" skal få amerikanere til å stemme. Aaron Sorkin: – En hyllest til å bruke stemmeretten.
02:03
Publisert:

Bevegelsen har fått mye oppmerksomhet i det siste og kobles til flere voldshendelser.

Facebook kunngjorde i forrige uke at de vil slette alle grupper eller sider som åpen identifiserer seg med bevegelsen.

Youtube kunngjorde torsdag at videoer som sprer konspirasjonsteorier som er blitt brukt til å forsvare vold, kan bli slettet. Videotjenesten trakk frem QAnon som et eksempel på slike videoer.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.