Biden (76) er fortsatt den ledende demokratiske kandidaten, med en oppslutning på 22 prosent, skriver CNN. Den tidligere visepresidenten lå på 33 prosent i mai.

Med sine 17 prosent i den ferske målingen, havner Harris (54) på andreplass, foran henholdsvis Elizabeth Warren (15 prosent) og Bernie Sanders (14 prosent). Harris og Warren har gått opp henholdsvis 9 og 8 prosent siden maimålingen. Sanders har gått ned med 4 prosent, ifølge CNN.

Tror fortsatt Biden er best

Harris dominerte torsdag den andre dagen av demokratenes første valgdebatt, flere ganger på bekostning av Biden. 54-åringen, som har foreldre fra Jamaica og India, kritiserte blant annet Biden for å ha samarbeidet med senatorer som på 1970-tallet forsvarte raseskille.

Biden forsikret at han slett ikke støttet rasister og forsvarte samarbeidet med at det var nødvendig for å få andre politiske saker gjennom.

Til tross for utviklingen i målingene siden debatten, tror fortsatt hele 43 prosent av demokratiske velgere at Biden er den beste demokratiske kandidaten til å beseire Trump. Kun 13 og 12 prosent av demokratene tror det samme om henholdsvis Sanders og Harris.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.