Selv om det har vært tett mellom overraskende utspill og beslutninger fra Donald Trump siden han tok over som USAs president, var det likevel mange som satt kaffen i halsen onsdag da han sparket FBI-sjef James Comey.

Skal man tro de mest ihuga gamblerne, så økte dette også sjansen for at Trump selv kommer til å gå av før tiden.

Onsdag stupte blant annet oddsen for at Trump blir stilt for riksrett, ifølge nyhetsbyrået AFP, som den britiske avisen Independent refererer. Jo lavere odds, jo større sjanse anser gamblerne det er for at det vil skje.

Ifølge det irske gamblingselskapet Paddy Power er muligheten, eller risikoen, alt etter som, for at Trump blir stilt for riksrett, nå 60 prosent. Men det er som sagt basert på de risikovillige som satser penger på Trumps politiske fremtid. Nettgambling er forbudt i store deler av USA, så pengene som er satset reflekterer derfor heller neppe synet til den gjengse amerikaner. 

Rush av ivrige gamblere

Selv om Trumps popularitet i USA har falt siden han inntok Det hvite hus, er nok reelt sett sannsynligheten for at Trump blir stilt for riksrett svært liten, da presidentens parti republikanerne har flertall i begge kamrene i kongressen.

Også oddsen for at Trump skal avgå av hvilken som helst grunn falt kraftig onsdag. I timene før FBI-sjefen fikk sparken var oddsen 9 for at Trump ville gå av før året er omme, mens oddsen i timene etter var falt til tre.

Og noen er tydeligvis villig til å satse mye på Trumps fall.

Naomi Totten hos den britiske spillplattformen Betfair, som er et søsterselskap til irske Paddy Power, sier til nyhetsbyrået at det var mange kunder som etter sparkingen av Comey var ivrige på å sette penger på at også Trump vil komme til å måtte forlate sitt embete.

– Det er noen som forsøker å satse 100.000 pund (1,12 millioner kroner) på at Trump må gå av, sier hun til AFP.

Den anonyme gambleren har allerede satset 30.000 pund, men forsøker å vedde ytterligere 70.000 pund, men ifølge Totten er det ingen gamblingsselskaper som så langt har tatt imot det veddemålet. 

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Disse løper i Usain Bolts fotspor
Champs er Jamaicas største idrettsarrangement. Bak de kritthvite karibiske strendene, backbeatrytmer og lokalpils, kjemper Jamaicas yngste spurtfantomer som om livet stod på spill. Møt de raskeste menneskene i verden.
02:10
Publisert: