Den føderale amerikanske kriseetaten FEMA sier at stormen kan nå orkannivå før den når den når hovedøyas sørvestlige kyst. Det er ventet at den når kysten onsdag.

– Rundt 3.000 mannskaper har blitt mobilisert. Krisekommunikasjon, logistikk og transporteringsteam er posisjonert, skriver FEMA på Twitter.

Blir Dorian til en orkan, er det i så fall den første orkanen som rammer Puerto Rico siden Maria i 2017. 3.000 mennesker mistet livet den gang, i tillegg til så store materielle skader at øygruppa enda har infrastrukturelle problemer.

Trump reagerer

Puerto Rico tilhører USA, men har status som et selvstyrt territorium.

– Wow! Nok en tropisk storm på vei mot Puerto Rico. Når vil dette ta slutt?! skriver USAs president Donald Trump på Twitter.

Trump la til at det i fjor ble bevilget 92 milliarder dollar til nødhjelp til Puerto Rico, en soleklar rekord, ifølge presidenten selv. Men Kongressen har ifølge FEMA kun godkjent 42,5 milliarder dollar til øygruppa, og kun 14 av de milliardene har nådd fram.

Trump fikk i 2017 kraftig kritikk for håndteringen av orkanen Maria.

– Bedre forberedt

Puerto Ricos nye guvernør Wanda Vazquez har erklært unntakstilstand. Hun poengterer at øygruppa er bedre forberedt enn i 2017.

– I møte med den kommende situasjonen er responsen fra regjeringen og de ulike etatene en annen fordi vi er bedre forberedt, sier hun.

Etter å ha passert Puerto Rico onsdag, ventes det at Dorian når Den dominikanske republikk samme dag, Bahamas og Turks- og Caicosøyene fredag og Florida i helgen. Styrken på Doran kan bli mindre at den passerer fjellterreng i Den dominikanske republikk.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.