Det skjedde under en seremoni i Moskva fredag ettermiddag. Russerne hevder nå at de ukrainske områdene Donetsk, Luhansk, Kherson og Zaporizjzja tilhører Russland.

I de aktuelle regionene ble det holdt såkalte folkeavstemninger om innlemmelse i Russland fra 23. til 27. september. Ifølge de offisielle resultatene ble det stort flertall for innlemmelse – men avstemningene blir internasjonalt betraktet som alt annet enn frie og rettferdige.

Donetsk og Luhansk har vært inntatt av separatister med støtte fra Russland siden 2014. De anerkjennes av Russland som selvstendige folkerepublikker. Verdenssamfunnet anser alle de okkuperte områdene som del av Ukraina.

Annekteringene er blitt møtt med bred internasjonal fordømmelse, blant annet fra Norges utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) og FNs generalsekretær António Guterres. Russland har på sin side gjort det klart at de vil regne angrep på de annekterte ukrainske regionene som angrep på Russland.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.