Summen tilsvarer 9.598 millioner kroner etter dagens kurs.

Amerikanske Qualcomm betalte Apple store summer for å få sistnevnte til kun å bruke modembrikker fra Qualcomm i smarttelefoner og nettbrett, ifølge EU-kommisjonen. Samarbeidet varte fra 2011 til 2016.

EUs konkurransekommissær Margrethe Vestager mener avtalen gjorde det umulig for konkurrenter å komme seg inn i markedet, uansett hvor gode produktene deres var.

– Qualcomm utestengte rivaler på en ulovlig måte i mer enn fem år og sementerte på den måten sin markedsdominans, sier hun.

Boten tilsvarer 4,9 prosent av selskapets omsetning i fjor.

Qualcomm varsler at selskapet vil anke.

– Vi er overbevist om at denne avtalen verken er i strid med EUs konkurranseregler eller har hatt noen negative følger for konkurrenter i markedet eller europeiske forbrukere, sier administrerende visepresident Dan Rosenberg.

Qualcomm er verdens største leverandør av enkelte typer databrikker til smarttelefoner og nettbrett. En viktig konkurrent har vært amerikanske Intel.(Vilkår)

Canadas statsminister: – Når kvinner snakker ut, er det vårt ansvar som ledere å lytte – og å tro
«Justin Trudeau har litt av de samme taleegenskapene som Barack Obama. Han blir ikke brydd av å ta de store ordene i bruk eller legge på en god dose moralsk patos.» skriver Kjetil B. Alstadheim i sin skisse fra Davos. Les den i lenken under.
01:46
Publisert: