Vitner har opplyst til Reuters at tre væpnede menn begynte å skyte i moskeen ved 20-tiden søndag kveld.

– Hvorfor skjer dette her? Det er barbarisk, sier moskéleder Mohamed Yangui. Han var ikke selv til stede da skytingen startet, men sier han fikk flere desperate telefonsamtaler fra folk som var samlet til kveldsbønn. Han sier han ikke vet hvor mange som er såret, men forteller at de er ført til ulike sykehus i byen.

– Vi fordømmer dette terrorangrepet mot muslimer, sier Canadas statsminister Justin Trudeau etter angrepet mot en moské i Quebec hvor minst seks mennesker ble drept.

– Mangfold er vår styrke og religiøs toleranse er en verdi som vi, som canadiere, holder kjær, heter det i en uttalelse fra Trudeau.

Seks personer ble drept og åtte skadd i skytingen søndag kveld.

Få detaljer

En talsmann for politiet i Quebec sier to personer er pågrepet. Rundt 40 personer var i moskeen i forbindelse med kveldsbønnen søndag.

Den franskspråklige byen Quebec er hovedstad i provinsen med samme navn og har rundt en halv million innbyggere. Provinsens førsteminister Philippe Couillard sier på Twitter at regjeringen har satt i gang tiltak for å sørge for innbyggernes sikkerhet. Couillard beskriver skytingen som «barbarisk vold» og gir uttrykk for medfølelse med ofrenes familier. Canadas statsminister Justin Trudeau skriver på Twitter at «canadiere sørger over dem som ble drept i et feigt angrep på en moské».

Ukjent motiv

Motivet for skytingen er ikke kjent, men de siste årene har det vært en økning i islamofobe handlinger i provinsen, ifølge Reuters. I 2013 ble det som antas å være griseblod smurt på en moske i regionen Saguenay, og i fjor sommer ble et grisehode lagt på trappen til moskeen som var åsted for søndagens skyting. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.