– Svaret er at jeg ikke har noe bevis. Og jeg er veldig glad for at etterretningskomiteen i Representantenes hus etterforsker saken, sier hun i et intervju med ABC.

Meldingen kommer etter at hun ble bedt om å forholde seg til en rekke kommentarer fra helgen, der hun blant annet insinuerte at Obama hadde iverksatt en storstilt overvåking av Trump.

Gikk tilbake på uttalelser

– Det jeg kan si er at det er mange måter å overvåke hverandre. Du kan overvåke noen gjennom deres telefoner, selvfølgelig gjennom fjernsynsapparater og på mange måter, inkludert mikrobølgeovner som kan forvandles til kameraer, sa hun i et intervju med New Jersey's Bergen County Record søndag.

Mandag gikk Conway tilbake på uttalelsene og sa at hun hadde snakket om «overvåking generelt», ikke om Obamas påståtte overvåking av Trump. 

Samme dag ba justisdepartementet om mer tid til å undersøke presidentens beskyldninger.

Toner ned påstander

Det hvite hus ser ut til å ville tone ned president Donald Trumps påstander om at han ble avlyttet. Kongressen har bedt om bevis fra regjeringen innen mandag.

Trumps oppsiktsvekkende påstander om at Barack Obama avlyttet ham i Trump Tower under valgkampen i oktober, ble lagt ut på Twitter 4. mars. Presidenten la ikke fram noen bevis eller opplysninger som kunne underbygge dem.

-Ikke personlig

Det hvite hus' talsmann, Sean Spicer, så mandag ut til å ville tone ned Trumps meldinger da han understreket at presidenten "ikke virkelig tror at president Obama gikk opp og avlyttet telefonen hans personlig". Ifølge Spicer mener ikke Trump at det bokstavelig talt var snakk om avlytting, men at han heller refererte til overvåking i bred forstand.

Han pekte på at Trump satte ordet telefonavlytting i gåseøyne.

Trump selv har ikke kommentert saken siden meldingene ble lagt ut.

– Hvor dypt har president Obama sunket når han avlytter telefonene mine under den hellige valgprosessen, skrev Trump i en av meldingene.

Han sammenlignet også saken med Watergate-skandalen på 1970-tallet, som førte til at president Richard Nixon måtte gå av.

Russland

Twitter-meldingene fra presidenten kom mens Trumps regjering var under hardt press på grunn av enkelte medarbeideres kontakt med russiske tjenestemenn. Denne kontakten etterforskes av det føderale politiet FBI og etterretningskomiteene i både Representantenes hus og Senatet.

Det hvite hus har bedt komiteene om også å etterforske Trumps anklager mot Obama. Komiteen i Representantenes hus har sendt saken tilbake til Trumps regjering, og bedt Justisdepartementet om å legge fram bevis innen mandag.

Spicer sier han venter at departementet vil gjøre det, men føyer til at Trump ikke har gitt noen ordre om det.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Bli med til Trade Show på SXSW: Norske Requestify har akkurat lansert sin musikkdelings-app
Målet er å ha den feteste standen, sier Christoffer Bølla Riseng, grunder av Requestify.
02:34
Publisert: