– Ingen avtale ble gjort i går kveld om DACA. Det må bli enighet om massiv grensekontroll i bytte mot samtykke, heter det i den første av en rekke twittermeldinge r fra presidentens morgenrunde på sosiale medier torsdag.

Demokratenes ledere i Senatet og Representantenes hus, Chuck Schumer og Nancy Pelosi, er imidlertid klare på at de onsdag kom til en forståelse om en prosess for å verne unge innvandrere som kom til USA ulovlig som barn.

– Vi ble alle enig om et rammeverk, vi ble enig om at presidenten skal gjøre DACA-beskyttelse til lov. Det som gjenstår, er å bli enig om grensesikkerhet, sier Schumer.

Insisterer på muren

Trump har gått så langt som til å si han er «ganske nær» å komme fram til en avtale med kongresslederne. Men han insisterer på at en avtale også må inkludere finansiering av byggingen av muren langs grensa mot Mexico.

Han viser til at arbeidet med muren allerede er i gang, i form av renovasjon av gamle og eksisterende gjerder og vegger.

Det siste er muligens et svar på meldingene om at grensemuren mot Mexico ikke var en del av enigheten med Schumer og Pelosi under en middag i Det hvite hus onsdag kveld.

Schumer og Pelosi sier at de foruten DACA også ble enig om en pakke for å styrke sikkerheten langs grensa, men at muren ikke er en del av avtalen. De insisterer på at det Trump sier i sine Twitter-meldinger, ikke stemmer med det de ble enig om.

Proteststorm

Det vakte en storm av protester da Trump i forrige uke opphevet tidligere president Barack Obamas presidentordre om å stanse deporteringen av ungdommer som kom ulovlig til USA som barn, og gi dem midlertidig arbeidstillatelse.

Nesten 800.000 unge er innskrevet i DACA-programmet og risikerer å bli sendt ut av USA når arbeidstillatelsene deres utløper.

Opphevelsen av DACA var et av Trumps klareste løfter i valgkampen, som har klar støtte på den republikanske høyrefløyen og blant hans kjernetropper.

Forstår de unge

Men Trump har gitt uttrykk for at han tross alt ikke likte ideen om å kaste ut hundretusener av vellykkede ungdommer som jobber, studerer og tjenestegjør i militæret i USA.

I sine Twitter-meldinger torsdag formidlet Trump også det som tolkes som svar på kritikken fra høyrefløyen blant presidentens tilhengere og partifeller.

–Vil noen virkelig kaste ut gode, utdannede og vellykkede unge folk som har jobber, og som i enkelte tilfeller tjenestegjør i militæret? Virkelig! De har vært i landet vårt i mange år, uten at det er deres egen feil. De ble tatt med hit av foreldrene sine da de var barn, skriver han.(Vilkår)