Handel betegnet de første resultatene fra Georgia som "utrolig oppmuntrende", og ved 22-tiden tirsdag kveld ble det klart at hun vinner det jevne valget i delstatens sjette distrikt.

Det har vært mye oppmerksomhet om plassen hun kjemper om i Representantenes hus. Demokratene sto lenge sterkt i sørstatene, men et skifte inntraff på 1960- og -70-tallet. Siden 1979 har plassen fra det sjette distriktet gått til en republikaner.

Generalprøve

Demokraten Jon Ossoff hadde håpet på et resultatet som kunne sende noen sjokkbølger inn i Washington før neste års mellomvalg. Mange ser på valget i tirsdagens valg som en slags generalprøve før det langt mer omfattende valget til neste år. 

Det er også mange som har håpet og trodd at det relativt unge politiske stjerneskuddet – Ossoff er 30 år gammel – kunne endre fastlåste posisjoner og forskyve balansen, men det ser altså ikke ut til at den drømmen går i oppfyllelse.

Også i South Carolina var det valg tirsdag. Der ble republikaneren Ralph Norman valgt til å overta plassen som står ledig etter partifelle Mark Mulvaney i Representantenes hus.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Trump hilser så det kjennes for den nyvalgte franske presidenten
Donald Trump har blitt kjent for sin måte å håndhilse på. Denne uken fikk han oppmerksomhet for flere håndbevegelser under NATO-møtet i Brussel.
00:44
Publisert: