Som et eksempel på hvor vellykket republikanernes skattereform har vært, sendte lederen for Representantenes hus en melding om hvordan en sekretær ved en videregående skole i Pennsylvania «ble positivt overrasket da lønnen hennes økte med $1,50 i uken». Det vil mer enn dekke medlemskapet i kjøpesenterkjeden Costco, skrev Ryan i meldingen som senere ble slettet. Han lenket også til en artikkel hvor den positivt overraskede kvinnen var intervjuet.

Kritikken lot imidlertid ikke vente på seg fra folk som beskylder Ryan for å være livsfjern og ikke forstå livet til amerikanere med lav inntekt. Demokrater påpekte også at rike amerikanere og store bedrifter har fått langt større fordeler av skattereformen.

«Wells Fargo, som har snytt millioner av amerikanere, får 3,4 milliarder dollar», skriver Keith Ellison på Twitter. Han representerer delstaten Minnesota i Kongressen.

«Paul Ryan slettet sin pinlige melding som var en åpenbar innrømmelse for Republikanerne ikke vil at du skal vite sannheten: [Republikanernes skattebløff] er en gave til bedriftene og den rikeste ene prosenten av befolkningen på din bekostning», skriver Nancy Pelosi, som er Demokratenes leder i Representantenes hus.

Skattereformen kuttet den føderale bedriftsskatten fra 35 til 21 prosent og toppskatten for de rikeste fra 39,6 til 37 prosent. Mange fradrag som middelklassen nyter godt av, ble fjernet, mens barnefradraget og familiefradraget ble doblet.

(©NTB)(Vilkår)

Stein Erik Hagen vil plante kunstig, lysende tre midt i Oslo
Kunstinstallasjonen er mer enn tre etasjer høy og har tusenvis av programmerbare LED-lys.
02:05
Publisert: