– Politi og sikkerhetspersonell har funnet sprengstoff som kan klargjøres for et nær forestående angrep, skriver The Independent på forsiden av torsdagens avis, ifølge Reuters.

En sprengladning ble sprengt av politiet i en kontrollert detonasjon, men sikkerhetskilder sier til avisen at det er en reel fare for at det fortsatt er sprengladninger som ikke er funnet. Myndighetene er overbevist om at et terrornettverk planla et vedvarende angrep i Manchester. Ifølge The Independent vil det trolig komme flere pågripelser i Manchester og omegn.

Torsdag morgen gikk politiet til aksjon i bydelen Moss Side i Manchester, der det også ble gjennomført en kontrollert eksplosjon.

Familiemedlemmer pågrepet

Det er allerede gjennomført en rekke aksjoner i forbindelse med angrepet, og politiet i den engelske byen opplyser at seks menn og en kvinne er pågrepet så langt. En av de pågrepne er broren til den antatte gjerningsmannen. Den seneste pågripelsen skjedde onsdag kveld.

Tidlig torsdag morgen opplyser Greater Manchester Police på Twitter at kvinnen som var pågrepet, er løslatt og at det ikke foreligger noen siktelse mot henne.

Mannens far og en annen bror er anholdt i Libya. Faren skal ikke være siktet for noe, men skal være tatt inn som vitne.

– Alt var normalt

I et intervju med Reuters sier faren at han snakket med den antatte selvmordsbomberen for fem dager siden og at «alt var normalt» da. Han sier sønnen ikke fortalte familien at han skylle reise til Manchester, men sa han skulle på pilegrimsreise. Faren sier 22 år gamle Salman Abedi ikke hadde ekstremistiske synspunkter eller var en del av IS. Han sier sønnen heller ikke hadde reist til Syria. Faren sier han fordømmer «terrorhandlinger mot sivile og uskyldige mennesker».

22 mennesker ble drept da en bombe ble utløst ved Manchester Arena mens publikum strømmet ut fra en konsert med den amerikanske artisten Ariana Grande mandag kveld. Det er flere barn blant de drepte og sårede etter det politiet etterforsker som en terrorhandling.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Her smeller det
Mot slutten av Ariana Grande konserten høres plutselig et smell.
00:21
Publisert: