Etterretningskomiteen i Representantenes hus har innkalt Rick Perry som vitne neste uke, men talsperson i Energidepartementet Shaylyn Hynes sier fredag at Perry ikke vil møte til høringen bak lukkede dører. Han vil imidlertid vurdere å vitne i en åpen høring.

Hynes sier det er utelukket for statstråden å delta i et «hemmelig forhør» utført av komiteen der departementsrådgivere ikke får være til stede.

– Hvis komiteen er interessert i å gjennomføre en seriøs prosess, må de gjerne sende statsråden en invitasjon til å delta i en åpen høring der departementets rådgivere kan være til stede og som det amerikanske folket kan være vitne til, sier Hynes, uten å love å komme til en eventuell åpen høring.

Førstemann ut

Perry er første medlem av president Donald Trumps regjering som er kalt inn til å vitne for etterretningskomiteen i riksrettssaken.

Perry har i sitt virke som energiminister hatt kontakt med Ukraina, landet i sentrum for den pågående utredningen. Siden hans avgang ble kjent i oktober, har han hevdet at han ikke går av på grunn av etterforskningen.

Perry har allerede blitt bedt av Kongressen om å levere dokumenter fra møter han har hatt med tjenestemenn i den ukrainske regjeringen, men det har han allerede nektet å gjøre.

Vil ikke samarbeide

Energiministeren føyde seg da inn rekken av flere andre politikere som ikke ønsker å levere fra seg dokumenter i saken.

Det hvite hus har tidligere uttalt at de ikke ønsker å samarbeide med demokratene i riksrettssaken.

Representantenes hus har startet en riksrettsprosess mot president Donald Trump etter at han ba Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj etterforske tidligere visepresident Joe Biden. Han skal også ha forsøkt å få Ukraina til å etterforske Bidens sønn Hunter for korrupsjon, som satt i styret til et ukrainsk energiselskap.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.