– Rick har gjort en fantastisk jobb, men det var på tide. Tre år er lang tid, sa Trump, som torsdag er i Texas, og fortsetter:

– Vi har allerede funnet hans erstatter.

Ifølge New York Times har Perrys avgang vært ventet i flere uker, allerede før Ukraina-saken ble kjent for offentligheten.

Trump bekrefter torsdag at Perry fortalte ham for en måned siden at han ønsket å gå av, og at Perry kommer til å forlate sin stilling på slutten av året.

Det er ikke kjent hvem Perrys erstatter er.

Involvert i Ukraina-saken

Perry er en av dem som skal ha vært involvert i arbeidet om å få Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj til å etterforske demokraten Joe Biden og hans sønn Hunter. Ministeren har i den forbindelse blitt bedt om å levere dokumenter i forbindelse med riksrettsgranskningen mot Trump.

Onsdag sa Perry at han på Trumps ordre kontaktet presidentens personlige advokat Ruby Giuliani om antatt korrupsjon i Ukraina.

Perry bestridte meldinger om at han planla å forlate administrasjonen i et intervju med Wall Street Journal onsdag. Han sa han forventet å være i Energidepartementet frem til Thanksgiving, Høsttakkefesten, som er 28. november. På spørsmål om han kom til å fortsette etter nevnte dato og resten av året svarte han følgende:

– Jeg vet ikke. Jeg jobber på vegne av presidenten, som jeg alltid har gjort, sa han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.