USAs justisminister Bill Barr planlegger allerede i neste uke å kunngjøre at Mueller er ferdig med sin etterforskning, opplyser kilder med kjennskap til saken til CNN.

Justisdepartementets forberedelser vitner om at den to år lange etterforskningen av Russlands angivelige innblanding i den amerikanske valgkampen nå går mot slutten.

Når Barr har mottatt den hemmeligstemplede rapporten vil han sammen med sine medarbeidere gjennomgå den, før han gir Kongressen et sammendrag, ifølge CNN.

Åpenhet

Barr, som ble utnevnt til justisminister i forrige uke, sa i en høring i Senatet i forrige måned at han vil publisere så mye av rapporten som mulig.

Mueller forsøker å finne ut om Russland bisto Trump ved å sverte demokratenes kandidat Hillary Clinton foran presidentvalget i 2016, noe amerikansk etterretning mener var tilfelle.

Trump har til stadighet kalt etterforskningen en heksejakt, og han har antydet at etterforskerne selv burde granskes. Men Barr har gjort det klart at han ikke mener dette er riktig beskrivelse.

Russland har også avvist anklagene om at de har påvirket valget.

I søkelyset

Hittil har 34 personer og tre virksomheter enten erklært seg skyldig, blitt siktet eller på en eller annen måte kommet i søkelyset i forbindelse med etterforskningen.

Flere medarbeidere i Trumps valgkampapparat har blitt felt av Mullers team, deriblant tidligere valgkampsjef Paul Manafort. Han er dømt for fem tilfeller av skattesvindel, to tilfeller av banksvindel og for å ikke å ha oppgitt en utenlandsk bankkonto.

Løgn og motarbeidelse

Tidligere sikkerhetsrådgiver Michael Flynn har erkjent å ha løyet til FBI om sin kontakt med Russland i ukene før Trump ble innsatt som president.

Trumps tidligere rådgiver Roger Stone er tiltalt for å ha løyet for Kongressen, for å ha påvirket vitner og for å ha motarbeidet rettsvesenet i forbindelse med sin kontakt med WikiLeaks og hackingen av Demokratenes eposter.

Trumps tidligere advokat Michael Cohen har inngått en avtale med Mueller og er i en annen sak blitt dømt til tre års fengsel.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Meretes utvalgte: Unik ,15 år gammel rødvin
15 år gammel rødvin fra Cahors er et av de beste rødvinskjøpene på Polet.
02:06 Min
Publisert: