Siden Flynn for rundt et år siden erkjente seg skyldig i å ha begått mened og sa seg villig til å samarbeide med Mueller, har aktor gjentatte ganger utsatt dommen mens etterforskningen pågikk.

Men i et rettsdokument levert inn mandag, bes det om at sorenskriveren setter dommen til 28. november eller en av de sju påfølgende arbeidsdagene.

Ifølge erklæringen fra tiltalte har Flynn innrømmet å ta kontakt med Russlands ambassadør til USA, Sergej Kisljak, på vegne av USAs president Donald Trump i presidentskiftet.

Ble instruert

Flynn har også sagt at presidentens indre krets viste om dette, og noen ganger også instruerte ham til det.

Flynn ble sparket 13. februar 2017, med forklaringen at han hadde villedet sin sjef om innholdet i kontakten med russerne.

Han vil bli den andre av Trumps valgmedarbeidere til å bli dømt. Tidligere denne måneden ble presidentens tidligere spesialrådgiver for utenriksspørsmål, George Papadopoulos, dømt til 14 dagers fengsel for å ha løyet til FBI om kontakt med russerne i valgkampen.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Finanskrisen forklart på halvannet minutt
Da den amerikanske banken Lehman Brothers gikk konkurs 15. september 2008, stoppet verden opp.
01:32
Publisert: