Justisminister William Barr sendte søndag et fire sider langt sammendrag av Mueller-etterforskningen til Kongressen.

Spesialetterforsker Robert Mueller har ikke funnet bevis for noe hemmelig samarbeid mellom Donald Trumps medarbeidere og Russland, heter det i brevet fra Barr.

Robert Muellers gransking frikjenner imidlertid ikke Donald Trump for anklager om å ha hindret etterforskningen, ifølge justisdepartementets notat.

De demokratiske kongresslederne Nancy Pelosi og Chuck Schumer mener Barrs sammendrag til Kongressen reiser like mange spørsmål som svar.

Vil ha hele rapporten offentliggjort

I en felles uttalelse sier de to at Barrs tidligere partiskhet mot etterforskningen gjør at han ikke er i en posisjon til å trekke objektive slutninger.

Pelosi og Schumer mener at siden Mueller-rapporten ikke frikjenner Trump for noe så alvorlig som å ha hindret etterforskningen, viser det hvor viktig det er at den fulle og hele rapporten blir offentliggjort så raskt som mulig.

De to demokratene mener også at Trumps egen betegnelse om rapporten er en «full frifinnelse» er «en direkte motsigelse av Muellers ord og bør ikke gis noen form for kredibilitet».

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

DN skulle lage en hyggelig sak om eldre som gjør karriere sent i livet. Plutselig merket vi at noe var galt
– Så ble han lagt på en båre i sykebilen, og forsvant.
08:26
Publisert: