Påstanden om at Trump nikket bekreftende til forslaget står i et dokument som ble lagt frem fredag kveld, og som er utarbeidet i forbindelse med saken mot Papadopoulos, en av Trumps tidligere valgmedarbeideren.

Forslaget om at han kunne ordne et møte mellom Trump og den russiske presidenten skal ha blitt fremmet i et møte i mars 2016.

31-åringen ble pågrepet i juli i fjor i forbindelse med spesialetterforsker Robert Muellers Russland-etterforskning. Han har siden samarbeidet med etterforskerne og tilstått at han tidligere har avgitt falsk forklaring om kontakten han hadde med russiske agenter mens han jobbet for Trump.

Han venter nå på dommen. Påtalemyndigheten mener at han uansett bør sone noe tid i fengsel, mens forsvarerne argumenterer for mildest mulig dom ettersom. De beskriver Papadopoulos som en ung valgmedarbeider uten utenrikspolitisk erfaring, som var ivrig etter å vise hva han var god for da han foreslo møtet mellom Trump og Putin.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.