Islands synd er at det var de som la fram resolusjonen som ber FNs menneskerettsråd om å undersøke de tusener av dødsfall som er resultat av Dutertes krig mot narkotika.

En talsmann for Duterte, Salvador Panelo, sier at resolusjonen viser «Vestens nedsettende holdning til vår suverene rett til å beskytte vårt folk mot ulovlig narkotika».

«Avgjørende»

Han sier at Duterte seriøst tenker på å kutte de diplomatiske forbindelsene til Island etter at den «grotesk ensidige, opprørende trangsynte og ondskapsfullt partiske» resolusjonen ble vedtatt.

Menneskerettighetsgrupper hyller imidlertid resolusjonen og kaller den avgjørende for å få en slutt på drapene og bringe de skyldige til retten.

Etter at Duterte kom til makten, har politi og dødsskvadroner stått bak mange tusen utenomrettslige drap på narkotikaselgere og rusavhengige.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.