Tv- og radioselskapet CBS i New York er det siste medieselskapet som nå rammes av en sexskandale. Toppsjef Leslie Moonves (68) beskyldes for utilbørlig og trakasserende oppførsel mot kvinnelige ansatte, med uønsket oppmerksomhet i form av berøring og kyss.

Den prisvinnende journalisten Ronan Farrow er sønn at Mia Farrow og Woody Allen.
Den prisvinnende journalisten Ronan Farrow er sønn at Mia Farrow og Woody Allen. (Foto: Evan Agostini/Invision/AP/NTB Scanpix)

Aksjekursen stupte rundt seks prosent da det ble kjent at magasinet The New Yorker nå før helgen vil publisere en artikkel om saken, og at trakasseringen begynte for minst tyve år siden. Forfatter av artikkelen er Ronan Farrow. Han var også blant journalistene som avslørte filmmogulen Harvey Weinstein, noe som bidro til å starte hele Metoo-bevegelsen. Farrow vant den prestisjetunge Pulitzerprisen for avsløringen.

Tar det svært alvorlig

CBS sier i en uttalelse sent fredag at selskapet tar beskyldningene svært alvorlig, og at det er startet interne undersøkelser.

«Alle påstander om dårlig oppførsel tas alvorlig. De uavhengige styremedlemmene i CBS har ansvar for å undersøke påstander om brudd på selskapets klare regler i så henseende», skriver selskaper, og legger til at styret umiddelbart vil ta affære så snart fakta er på bordet.

Moonves' posisjon i selskapet er per nå derfor uendret.

Bitter maktkamp

Skandalen – sann eller ikke – kommer på et meget uheldig tidspunkt for CBS. Selskapet står midt oppe i en meget offentlig juridisk maktkamp med den største aksjonæren, Redstone-familiens selskap National Amusements, som krever å endre CBS' strategi og fusjonere selskapet med Redstones eget medieselskap Viacom.

CBS hinter da også at beskyldningene mot Moonves, som er sterk motstander av en fusjon med Viacom, er ledd i denne maktkampen.

«Timingen i denne saken kommer midt under selskapets meget offentlige juridiske konflikt», heter det lakonisk i kunngjøringen fra CBS fredag kveld.(Vilkår)

- Når de kommer i land og lurer på hvor høyt over havet de er
Turistsjef i Geiranger Ove Skylstad forteller hva som kjennetegner bobilturisten og cruiseturisten.
02:06
Publisert: