Republikanske Huntsman har blant annet vært ambassadør i Kina fra 2009 til 2011, under president Barack Obama, og snakker mandarin. Han ble ifølge nettstedet Politico tilbudt jobben tidligere denne uka. Ifølge Fox News har Huntsman nå takket ja.

Eksguvernøren fra Utah er mormon og var blant dem som i oktober i fjor ba Donald Trump trekke seg som presidentkandidat etter at opptak der Trump snakket nedlatende om kvinner ble kjent. 

Trump fikk kraftig kritikk også av andre av sine partifeller for videoen fra 2005 der han blant annet skryter av hvordan han tafser på kvinner, og flere stridsøkser måtte begraves da Trump endte med å vinne valget.

Favoritt

Trump har på sin side raljert mot Huntsman på Twitter i 2011 og 2012 og kalt ham en lettvekter, svak og ettergivende overfor Kina i sin daværende post som ambassadør. Til tross for dette skal han ha vært Trumps favoritt til ambassadørjobben i Russland.

Jobben er en av de mest følsomme stillingene administrasjonen skal besette, spesielt på grunn av anklagene om russisk innblanding i den amerikanske valgkampen og kontakten mellom Russland og Trumps valgkampapparat.

Huntsman var for øvrig selv republikansk kandidat til valget i 2012 og har vært ambassadør til Singapore under president George W. Bush.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.