Det er åttende gang sanksjonene forlenges. Beslutningen er enstemmig, opplyser EUs president Donald Tusk, som begrunner vedtaket med at det ikke er gjort noen framskritt overhodet i fredsprosessen mellom Russland og Ukraina.

Sanksjonene er rettet mot finansbransjen, energisektoren og forsvarsindustrien i Russland.

De ble innført 31. juli 2014 som en reaksjon på Russlands rolle i den væpnede konflikten i nabolandet Ukraina. I september 2014 ble sanksjonene utvidet.

Forlengelsen ble vedtatt på EUs toppmøte i Brussel, der stats- og regjeringssjefene i EUs medlemsland også diskuterte tilspissingen av konflikten mellom Russland og Ukraina i Azovhavet etter at russisk kystvakt i november åpnet ild mot tre ukrainske fartøyer ved Kertsjstredet og tok både fartøyene og mannskapet i arrest.

Stats- og regjeringssjefene krever umiddelbar løslatelse av de ukrainske sjøfolkene, opplyser Tusk.

Samtidig bes Russland om å sikre fri passasje for alle skip gjennom Kertsjstredet, som er eneste sjøforbindelse mellom Azovhavet i nord og Svartehavet i sør.

Enkelte EU-land har tatt til orde for en skjerping av sanksjonene som følge av hendelsene i Azovhavet, men dette ble det ikke nådd enighet om.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

I denne gaten i Oslo er det bare funkisboliger
Og alle er tegnet av de samme to arkitektene.
00:00
Publisert: