Tilsynet uttaler til nyhetsbyrået Interfax at det blokkerer «et betydelig antall» servere som eies av Google og Amazon, fordi tilsynet mener Telegram bruker servere fra disse selskapene til å omgå forbudet som nå har trådt i kraft i Russland.

Telegram er en populær meldingsapp der all kommunikasjon er kryptert. Den russiske sikkerhetstjenesten FSB har krevd å få tilgang på krypteringsnøklene slik at brukernes meldinger kan leses. Telegram har avvist kravet og uttalt at det både er teknisk umulig og at det uansett er i strid med den russiske Grunnloven. Telegram tapte saken i en russisk domstol og har nektet å stenge appen for russiske brukere. Teletilsynet Roskomnadzor har fått rettslig medhold i å blokkere Telegram på russisk jord fra mandag denne uken.

Blokkering av servere tilhørende Google og Amazon førte tirsdag til ringvirkninger ved at et tosifret antall russiske nettbutikker fikk problemer med tilgang til sine egne systemer.

Reuters melder videre at tilsynet tirsdag ba Google og Apple om å fjerne Telegram-appen fra sine respektive app-butikker i Russland.(Vilkår)

Eva Grinde forklarer konflikten i Mentor Medier
Styrelederen i Mentor Medier gir seg, men hva går egentlig konflikten ut på?
02:11
Publisert: