Påstandene fra den russiske sikkerhetstjenesten FSB viderebringes av det russiske nyhetsbyrået Tass onsdag morgen.

– Fem russiske borgere og tre ukrainske og armenske borgere, som deltok i forberedelsen av forbrytelsen, er pågrepet, heter det i en uttalelse fra FSB.

Til sammen tolv personer som angivelig deltok i forberedelsene, er identifisert, hevder den russiske sikkerhetstjenesten. Sjefen for Ukrainas militære etterretningstjeneste beskyldes for å ha vært hovedmannen.

Eksplosivene som eksploderte på brua, ble angivelig fraktet fra Odesa i Ukraina via Bulgaria, Georgia og Armenia. FSB mener eksplosivene var pakket inn i ruller med plast. De ble plassert i en lastebil som eksploderte på vei over Krim-brua, skriver nyhetsbyrået Interfax. Eksplosjonen antente drivstoff som ble fraktet i tanker på et godstog.

Opplysningene er ikke bekreftet av andre kilder. Krim-brua fikk betydelige skader i eksplosjonen og den påfølgende brannen lørdag.

Russlands president Vladimir Putin la raskt skylden på Ukrainas etterretningstjeneste, og mandag gjennomførte Russland rakettangrep mot en rekke ukrainske byer.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.