Russland er en av de største truslene mot norske interesser, viser PSTs trusselvurdering for 2017. 

Fredag melder VG at ni norske epostkontorer er utsatt for et målrettet hackerangrep, fra Russland. PST var selv en av dem som ble rammet. 

- PST ble tidligere i år varslet av en samarbeidende tjeneste i utlandet om et målrettet angrep mot ni epostkontoer. De ni epostkontoene tilhører, for uten postmottaket til Aps stortingstsgruppe, enkeltpersoner i utenriksdepartementet, forsvaret, statens strålevern og en høgskole og PST selv, sier Martin Berntsen i PST til VG

Berntsen understreker at ingen av kontoene som ble utsatt for hackingen har tilgang til gradert informasjon. 

Knyttes til russiske myndigheter

Den aktuelle aktøren bak hackerangrepene skal være APT29, en aktør som knyttes til russiske myndigheter. 

«Det er i første rekke Russland som har intensjon om og kapasitet til å utøve etterretningsvirksomhet med et stort skadepotensial for Norge og norske interesser.», stod det i den offentlige trusselvurderingen for 2017 fra Politiets sikkerhetstjeneste (PST).(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.