42 år gamle Dmitrij Popkov var redaktør i avisa Ton-M, og han ble funnet utenfor boligen sin i Minusinsk, en landsby rundt 440 kilometer sør for byen Krasnojarsk.

-Vi følger ulike spor i etterforskningen av drapet, som kan ha vært motivert av offerets arbeid, heter det i en kunngjøring fra politiet.

Popkov er den andre journalisten som er drept i Russland i år. Nikolaj Andrusjenko døde etter å ha blitt overfalt i St. Petersburg, angivelig som følge av sine avsløringer om korrupsjon.

Presseorganisasjonen Reporters without Borders rangerer Russland på 148. plass på sin liste over pressefrihet i verden, etter land som Mexico, Syria, Afghanistan og Zimbabwe.

En rekke russiske journalister er angrepet de siste årene, og politiets etterforskning gir sjelden svar på hvem som har stått bak.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Asias beste kokk driver en indisk restaurant i Bangkok
Chef Gaggan forklarer hvorfor Bangkok er blitt Asias mathovedstad.
01:56
Publisert: