Russland er ikke formelt med i Organisasjonen for oljeeksporterende land (Opec), men samarbeider tett med gruppen. Nye produksjonskutt for å få opp oljeprisen er blitt aktuelt etter at utbruddet av Wuhan-viruset har rammet verdensmarkedet.

Møtet i Opecs tekniske komité begynte tirsdag. Saudi-Arabia har foreslått å kutte oljeproduksjonen med 600.000 fat per dag, ifølge Wall Street Journal. Det har Russland avvist, og dermed står situasjonen i stampe.

Russland har bedt om at møtene gjenopptas, men hvordan og når er ikke klart, melder det russiske nyhetsbyrået Tass, med henvisning til anonyme kilder.

– Jeg kan ikke si hva vi er klar for eller hva vi ikke er klar for uten å ha en klar forståelse for situasjonen og en tydelig prognose for utviklingen i coronavirusutbruddet, sier landets energiminister Alexander Novak.

To tredjedeler av Kinas oljeimport kommer fra Opec og Russland.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.