98 stemte for og to stemte mot den nye sanksjonsloven, som nå må godkjennes av president Donald Trump.

Loven er i all hovedsak rettet mot Russland, Iran og Nord-Korea, og ble tidligere i uken vedtatt med overveldende flertall i Representantenes hus.

Kilder i administrasjonen sier at Trump nok vil undertegne, men at det foregår mye tautrekking om språkbruk og iverksetting.

I lovforslaget heter det at presidenten ikke kan endre på sanksjoner mot Russland uten Kongressens samtykke. Om Trump foreslår tiltak som er en markant endring i den amerikanske politikken overfor Russland, må han ifølge utkastet legge fram en rapport for Kongressen. Deretter vil medlemmene ha 30 dager på seg til å godkjenne eller avvise presidentens forslag.

I midten av juni vedtok Senatet sanksjoner mot Russland som en reaksjon på russisk innblanding i valget i fjor.

Torsdag sa Russlands president Vladimir Putin at russiske myndigheter til sjuende og sist må svare på de amerikanske sanksjonene, som han betegner som uforskammede.

– Vi møter dette på en svært tilbakeholden og tålmodig måte, men på et eller annet tidspunkt blir det umulig å tolerere denne uforskammetheten mot vårt land i all evighet, sa Putin.

Penger til mur

Representantens hus i USA vedtok torsdag et budsjett på 788 milliarder dollar, som inkluderer 1,6 milliarder til å bygge en mur på grensen til Mexico.

235 stemte for bevilgningen, mens 192 stemte mot. Blant dem som stemte for var det fem demokrater, mens samme antall republikanere stemte imot.

Budsjettet på 788 milliarder dollar inkluderer en sum på 1,6 milliarder dollar til å bygge en mur på grensen til Mexico.

– Presidenten skal få hver enste krone han trenger for å begynne å bygge en mur langs vår sørlige grense, sa Kevin McCarthy, republikanernes flertallsleder.

En mur mot Mexico for å stanse ulovlig innvandring og narkotikasmugling var et av president Donald Trumps fremste løfter under valgkampen.

Budsjettet, som også kombinerer forsvar og tiltak for veteraner, må også godkjennes i Senatet.(Vilkår)