Donald Trump sjokkerte USAs allierte og mange egne republikanske kongressmedlemmer med kunngjøringen sent onsdag om å umiddelbart trekke de amerikanske styrkene ut av Syria.

Russiske myndigheter, blant annet den russiske ambassaden i USA og det russiske utenriksdepartementet, var raskt ute med å rose Trumps beslutning.

Russlands president Vladimir Putin på den årlige pressekonferansen i Moskva torsdag.
Russlands president Vladimir Putin på den årlige pressekonferansen i Moskva torsdag. (Foto: Maxim Shemetov/Reuters/NTB Scanpix)

– Det er håp om at disse områdene i Syria vender tilbake til normal, fredelig tilstand slik som Aleppo og andre syriske byer. Så lenge amerikanske soldater er der, var det ikke noe håp om dette, sa Maria Zakharova, pressetalskvinne for det russiske utenriksdepartementet til den statskontrollerte mediekanalen RT.

Putin støtter Trump

Russlands president Vladimir Putin applauderte Trumps beslutning om Syria på sin årlige pressekonferanse i Moskva torsdag.

Jeg er enig med Trump. Hvis USA trekker seg ut så er det den riktige beslutningen, sier Putin, og understreker at det er vunnet store seiere mot IS.

Bemerkelsesverdig nok var Trump ute på Twitter litt senere torsdag formiddag og påstår at Russland er lei seg for at USA trekker seg ut av Syria. Den amerikanske presidenten kommer med denne påstanden mens Putin fortsatt holder på med sin pressekonferanse i Moskva.

Trump oppfordrer vider folk til å ikke tro på såkalte «fake news», selv om Putin like i forveien applauderte amerikanske tilbaketrekking for åpent kamera.

På hjemmebane får Trump sterk kritikk, ikke minst fra republikanske kongressmedlemmer, for å erklære seier mot IS. De mener det fortsatt gjenstår mye, og at en tilbaketrekking betyr å forære en propagandaseier til IS, og åpner for at terrororganisasjonen kan vokse seg sterkere.

Vil herske over hele verden :)

Putins svar på et spørsmål fra The Wall Street Journal om hans mål er å herske over hele verden, var krystallklart:

– Ja. selvsagt, svarte Putin.

Men en leende Putin påpekte raskt at dette er en vestlig klisjé, og at Russlands eneste interesse er å trygge sin egen sikkerhet og få den respekten Russland fortjener i internasjonal politikk.

Putin trekker frem at USA med sin overlegne økonomiske og militære styrke utgjør den største trusselen i verden.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se trailer: Kapernaum
02:00
Publisert: