Lavrovs budskap ble framført i et nøye regissert møte med Putin mandag. Møtet ble holdt etter flere dager med hektisk telefondiplomati for å trappe ned Ukraina-krisen. USA har advart om at det kan komme en russisk invasjon i Ukraina når som helst.

– Som leder for utenriksdepartementet må jeg si at det er alltid en mulighet til å bli enige, sa Lavrov til Putin.

Lavrov ble på møtet bedt om å kommentere samtalene med Vesten og svarte på en måte som kan tyde på at Russland er innstilt på å trappe ned konflikten og få i stand en sikkerhetsavtale med USA og Nato.

– Er det en mulighet for å komme til enighet med våre partnere om sentrale spørsmål, eller er det et forsøk på å trekke oss inn i en endeløs forhandlingsprosess? spurte Putin under møtet.

– Våre muligheter er langt fra uttømt, og samtalene bør absolutt ikke fortsette i det uendelige, men jeg vil foreslå at vi fortsetter med dem, svarte Lavrov.

Lavrov viste til at USA har åpnet for å føre samtaler om et tak på rakettutplasseringer i Europa, restriksjoner på militærøvelser og andre tillitsskapende tiltak.

Han la også vekt på at Tysklands statsminister Olaf Scholz kommer til Moskva for å ha samtaler med Putin tirsdag.

Scholz har mandag vært i Kiev for å delta i krisesamtaler. Han sier det ikke fins planer om at Ukraina skal bli Nato-medlem.

– Derfor er det pussig å se at russiske myndigheter gjør noe som praktisk ikke står på agendaen til temaet for store politiske problemer, sa Scholz etter møtet.

Han var mandag i samtaler med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, og samtalene tok sikte på å avverge en mulig russisk invasjon av Ukraina.

Etter det nesten to timer lange møtet sa Scholz at Tysklands økonomiske støtte til Ukraina de siste åtte årene har gjort landet mer motstandsdyktig og uavhengig av utenlandsk påvirkning.

Zelenskyj understreket også at et medlemskap i Nato vil sikre Ukrainas sikkerhet. Russland har i sine diplomatiske samtaler med Vesten krevd at et slikt medlemskap ikke finner sted.

– Når vi kommer dit hen, vet ingen, ikke engang enkelte Nato-medlemmer. Vi må fortsette langs den veien vi har valgt. Men uheldigvis så er ikke dette bare opp til oss, sa Zelenskyj

Men Scholz sto fast ved at medlemskapet ikke er en del av de nåværende planene.

– Dette er den utfordringen vi faktisk står overfor. At noe som ikke er et problem i det hele tatt, blir gjort til et problem, sa han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.