Pence var tirsdag i Georgia etter å ha besøkt Baltikum. Målet med rundturen er å berolige USAs allierte og forsikre dem om amerikansk solidaritet og støtte.

Visepresidenten sa at president Donald Trump vil signere loven om nye sanksjoner mot Russland, en sak som de siste dagene har skapt en diplomatisk krise mellom de to landene. Det hvite hus bekrefter at Trump vil undertegne, men har ikke sagt noe om når.

Nabofrykt

Mange land i Øst-Europa frykter russisk politikk i nærområdet etter annekteringen av Krim og krigføringen som skjer i det østlige Ukraina med russisk støtte.

Pence, med den georgiske statsminister Giorgi Kvirikasjvili ved sin side, lovet amerikansk støtte til den lille staten ved Svartehavet.

– Vi står sammen med dere, sa Pence og kalte Georgia en strategisk plassert nøkkelpartner for USA.

Krig

Etter en kort og intens krig mellom Georgia og Russland i 2008, tok russerne kontroll over områdene Sør-Ossetia og Abkhasia, begge på georgisk side av grensen mot Russland. De to områdene er erklært som frie stater, men er anerkjent kun av Russland.

Georgia ønsker å bli medlem av NATO, og Pence lovet at USA gir sin støtte til en slik utvidelse av alliansen.

Under besøket i Georgia skal Pence inspisere og overvære den største felles militærøvelsen som noen gang har vært holdt av USA og Georgia.

Etter oppholdet i George fortsetter Pence til Montenegro ved Adriaterhavet, NATOs nyeste medlemsland.(Vilkår)