I et intervju med Wall Street Journal utdyper han at sanksjoner kanskje fjernes om Russland samarbeider med USA i kampen mot terror og for å nå andre mål.

– Hvis Russland hjelper oss, hvorfor skulle noen ønske å ha sanksjoner, spør Trump. President Barack Obama innførte sanksjonene som reaksjon på angivelig russisk innblanding i det amerikanske valget.

Hisset på seg verdens største økonomi

Trump sier også at han er åpen for å møte president Vladimir Putin etter innsettelsen i USA:

– Det er helt greit for meg!

I intervjuet uttaler han seg også om forholdet til Kina. Etter at Trump vant valget hisset han på seg verdens største økonomi blant annet ved å si at han ikke nødvendigvis ville være bundet av «ett Kina»-politikken. 

– Alt kan reforhandles

Politikken innebærer at det i prinsippet kun finnes ett Kina, som omfatter Taiwan, selv om Taiwan i praksis har fullt selvstyre.

– Alt kan reforhandles, kommenterer Trump til avisen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.